Engedélyeztetési eljárások

Környezetvédelmi hatástanulmány, felülvizsgálat
 
A 314/2005. (XII. 25.) Kormányrendelet hatálya alá tartozó tevékenységek környezetvédelmi engedély, vagy egységes környezethasználati engedély /IPPC/ birtokában kezdhetők meg. Az engedélyezési eljárás során az üzemeltetőnek környezeti hatásvizsgálatot vagy környezetvédelmi felülvizsgálatot kell lefolytatnia, a tevékenység kiépítése, 25%-os volumen növekedése, vagy az engedély meghosszabbítása esetén.
 
Légszennyező pontforrás működési engedély
 
A 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet értelmében a levegőt terhelő szennyezőanyagokat kibocsátó pontforrásokon tevékenység csak abban az esetben folytatható, amennyiben a területileg illetékes környezetvédelmi felügyelőség légszennyező pontforrás működési engedélyt állított ki az üzemeltető részére. Az engedélykérelmek összeállításában szakértőink állnak rendelkezésükre.
 
Pontforrás hatásterületének meghatározása


A pontforrások működési engedélyének fontos része az engedélyeztetni kívánt pontforrások hatásterületének (hatástávolságának) lehatárolása. A hatásterület meghatározása az engedélykérelem elkészítésétől függetlenül is elvégezhető. A hatásterület ismeretében megállapítható mely ingatlanok érintettek a pontforrás szennyezőanyag kibocsátása által.